Logo van Studio Excellent - interieurstylist enschede - Studio Excellent

De perfecte verlichting voor het interieur!

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur. Dit wordt nog wel eens onderschat door velen. Dekker interieur en Keukenstudio Dekker denken graag met je mee! Wij kunnen je voorzien van deskundig advies op gebied van verlichting voor jouw droominterieur!

Verlichting waar en wanneer moet ik dit toepassen?

Mensen onderschatten vaak de meerwaarde van de verlichting in het interieur. Als keukenzaak en interieurbouwer komen wij deze dilemma’s vaak tegen. Aan de hand van deze blog willen wij laten zien dat verlichting toch echt het verschil kan maken in een interieur! Afwerkingen en kwaliteit komt extra tot hun recht bij het gebruik van de juiste verlichting.

Directe verlichting

Direct licht is licht dat vanuit een lichtbron rechtstreeks op een gebied of object komt. Dit is belangrijk bij bijvoorbeeld kantoren. Direct licht verlicht namelijk specifieke onderdelen zoals een boek of toetsenbord. Thuis is direct licht belangrijk op plaatsen zoals de keuken en de badkamer. Het is belangrijk dat je voldoende werklicht hebt zodat je alle producten goed ziet. Ook directe verlichting kan sfeervol worden toegepast. Via spots in het plafond en LED-stroken onder schappen en/of bovenkasten maak je een ruimte strak en toch ook sfeervol met de juiste verlichting.

Indirecte verlichting

In een boekenkast of wandmeubel wordt vaak indirect licht gebruikt. Dit geeft het wandmeubel net dat stukje extra sfeer en beleving. Door de verlichting achter de schappen te plaatsen i.p.v. onder de schappen creëer je zowel boven als onder de plank verlichting. Bij indirecte verlichting maken we dus gebruik van de omgeving om het licht als ware te weerkaatsen. Kasten die uitgevoerd zijn in het luxe eiken fineer komen dan nog meer tot hun recht.

Tags:

Interieurverlichting

Recente blogs

Blijf op de hoogte

Abonneer op onze nieuwsbrief