Logo van Studio Excellent - interieurstylist enschede - Studio Excellent

Keukenbladen – Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Het keukenblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het type werkblad dat je kiest. Ieder keukenblad heeft namelijk andere bijzondere eigenschappen. Wij nemen je mee in de verschillende keuzes op het gebied van keukenbladen!

Keramisch keukenblad

Een van de beste materialen die je in je keuken kunt hebben is keramiek. Het is een licht maar toch bijzonder stevig materiaal. Het is een hittebestendig keukenblad en makkelijk schoon te houden. Het is echter wel belangrijk dat je nooit schuurmiddelen of chemische producten gebruikt op een keramisch blad! Het is een sterk bestand tegen krassen en slijtage, maar het is altijd mogelijk dat scherpe voorwerpen schade kunnen veroorzaken. Het mooie aan keramiek is dat deze in prachtige prints te verkrijgen zijn!

Granieten keukenblad

Graniet is voor 100% een natuurproduct, ieder blad is dus uniek. Graniet geeft een luxe uitstraling. Het materiaal is keihard en daardoor kras- en zuurbestendig. Het heeft echter ook nadelen. Zo is het materiaal licht poreus, waardoor vocht vrij snel in het aanrechtblad kan indringen en het aanrechtblad onherstelbaar beschadigd kan raken. Ook kan graniet als gevolg van het gebruik matter worden.

Composiet keukenblad

Een aanrechtblad van composiet is samengesteld uit diverse materialen en dus niet een 100% natuurproduct. Het heeft daarentegen wel een natuurlijke en luxe uitstraling. Dankzij het productieproces is het oersterk en in alle mogelijke kleuren te verkrijgen. Een nadeel van composiet is dat het hittegevoelig is. Er kunnen verkleuringen en breuken optreden op het blad als je er een hete pan op zet.

Marmer keukenblad

Marmer is een natuurproduct en heeft daarom onderhoud nodig. Het is een hittebestendig blad maar ondanks dat wil je nooit een gloeiendhete pan op marmer plaatsen, vanwege het risico op verkleuring of verbranding van het oppervlak. Krasvorming is wel mogelijk maar erg onwaarschijnlijk. De nadelen van marmer zijn dat het na verloop van tijd iets donker wordt en gekleurde vloeistoffen kunnen zorgen voor eventuele vlekken.

Solid Surface keukenblad

Een Solid Surface keukenblad heeft veel voordelen ten opzichte van andere keukenbladen. Het blad heeft geen naden en geeft een strakke uitstraling. Een ander voordeel is dat het blad bij eventuele krassen en oneffenheden eenvoudig te repareren is. Solid Surface is beschikbaar in veel verschillende kleuren en structuren. Echter zijn er ook nadelen. Er kunnen snel haarscheurtjes ontstaan als het materiaal in aanraking komt met hoge temperaturen. Daarnaast is Solid Surface gemiddeld duurder dan andere bladen.

Tags:

Keuken

Recente blogs

Blijf op de hoogte

Abonneer op onze nieuwsbrief