Logo van Studio Excellent - interieurstylist enschede - Studio Excellent

Raamdecoraties, voor ieder wat wils!

Bij het inrichten van een woning is het belangrijk om een eenheid en een juiste sfeer te creëren.  Raamdecoratie speelt daarbij een zeer belangrijke rol.  De raambekleding in een woning maakt het totaalsfeertje helemaal af!

Niet elk type raamdecoratie komt op iedere plek goed tot z’n recht.  Denk aan overgordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, horizontale en verticale jaloezieën in verschillende materialen, shutters, plisségordijnen etc. Laten we nog niet spreken over de mogelijkheden wat betreft alleen al het railsysteem. Elektrisch of handmatig, voor een waveplooi, vlinderplooi of enkele plooi?!

In een strakke moderne woning zal al snel geadviseerd worden voor zwart houten jaloezieën, terwijl een meer landelijk interieur eerder een gezellig vouwgordijn helemaal op zijn plek valt. Ook de overgordijnen kun je in verschillende variaties laten maken. Helemaal van nu is bijvoorbeeld de waveplooi! Deze is een stuk moderner dan de oorspronkelijke vlinderplooi.

Raambekleding

Naast het type raambekleding is de keuze van de stof zeker zo belangrijk. De stoffen moeten passen in het geheel en bij de rest van het interieur. Bij een landelijke inrichting ga je bijvoorbeeld eerder voor een linnenstof. Deze valt nonchalant en ziet er geleefd uit. Voor een kleinere ruimte zou je eerder gaan voor een kleur passend bij de wanden. Zo lijken de ruimtes namelijk optisch groter en zijn de gordijnen niet te aanwezig. Ook de samenstelling van de stof heeft een uitwerking op de uitstraling van het gordijn. Zo oogt een polyesterstof veel strakker dan een linnenstof.

Naast het esthetische aspect moeten we als adviseurs uiteraard ook kijken naar de functionele kant van de raambekleding. Zo moet een gordijn soms verduisterend zijn en de andere keer juist meewerken aan de akoestiek in de ruimte. Iedere woning is anders en raambekleding kan een meerwaarde geven in verschillende aspecten. Wij denken graag met u mee!

Tags:

Raamdecoratie

Recente blogs

Blijf op de hoogte

Abonneer op onze nieuwsbrief